earthquake and tesup

Készen állsz egy újabb földrengésre?

Múlt hét hétfőn, a hajnali órákban szörnyű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét. Több mint harmincezer ember vesztette életét, és több ezren megsebesültek. Az első, 7,5-ös erősségű földrengést szorosan követte számos utórengés – köztük egy 7,7-es erősségű rengést, amely növelte az erőt és nagy pusztítást okozott. A szakértők szerint ez az egyik leghalálosabb földrengés a világ hosszú távú történetében.

A hideg időjárás és a téli viszonyok tovább nehezítették a földrengést túlélők életét. A török ​​kormány és a törökországi nem kormányzati szervezetek mindent megtesznek azért, hogy 10 érintett város polgárait egészségügyi kezelésekkel, szállással és egyéb szükséges támogatással segítsék. Eközben a mentési munkálatok teljes sebességgel folynak, hogy minél több emberéletet mentsenek meg az elpusztult épületekből. Számos fejlett ország is támogatja Turkiye-t élelmiszerek, ruházati és pénzbeli adományok küldésével, valamint mentőcsapatainak kiküldésével, hogy vegyenek részt a mentési műveletekben.

Többszöri földrengés után az érintett területek többségén nagy áramkimaradások voltak, az emberek pedig kint várakoztak a fagyos hidegben. Nehezebb a helyzet a vidéki kis falvakban, mivel a törmelékmentesítési munkálatok befejezése után is több időbe telik az elektromos átadóvezetékek javítása. Látjuk az energiafüggetlenség fontosságát abban az időben a túlélők életének folyamatossága szempontjából.

TESUPként mindent megteszünk a földrengés sújtotta emberek támogatásával. A földrengés által sújtott kis falvakba szélturbinákat küldünk műszaki támogatással, hogy kiépítsünk villamosenergia-termelő rendszereket azon régiókban, ahol a pusztulás miatt nincs áramellátás. Ezek a szélturbinás rendszerek villamos energiát termelnek, amelyet fűtésre, főzésre és kommunikációs célokra lehet használni.

Két nagyon fontos K+F projektbe is fektettünk be, amelyek áttörést jelentenek a megújuló energia világában, és segítenek az embereknek az ehhez hasonló vészhelyzetek és természeti katasztrófák esetén. Ezek közül az első a TESUP Power Truck, amelyet úgy terveztek, hogy rendkívüli események vagy energiaellátást zavaró körülmények esetén fenntartható megoldást nyújtson az áramellátásra (Tekintse meg korábbi blogunkat a TESUP Power Truck-ról). A második a TESUP Mobile Battery Pack. Ezt a hordozható energiatárolót mobil akkumulátornak tervezték, amely elektromos autókhoz csatlakoztatható extra futásteljesítmény elérése érdekében, vagy normál autókhoz csatlakoztatható, hogy a katasztrófa sújtotta területekre külön energiaellátó egységként áram- és fűtési egységként szolgáljon. Mindkét projekt teljes sebességgel halad, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hamarosan elkészüljenek és teszteljék őket Turkiye érintett régióiban.

Célunk olyan innovatív megoldások kidolgozása, amelyek segítik az embereket és a környezetet, és jobb hellyé teszik a világot az élethez. Ha többet szeretne megtudni a vészhelyzetekre tervezett legújabb innovációinkról, és megbeszélni a befektetési lehetőségeket, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ügyfélélmény oldalunkon.