top of page

Ellenőrzőlista kis szélű lakossági rendszerhez

Hazai szélturbina rendszerének tervezésekor nem csak a szélturbina típusát kell figyelembe vennie, hanem a környező elektronikát is, amely attól függően változhat, hogy mit szeretne a rendszerétől.


A rendszerek közötti fő különbség az, hogy a rendszer önálló vagy a hálózathoz csatlakozik. Egy önálló rendszer az általa termelt összes energiát kizárólag az Ön házában vagy ingatlanában tárolja vagy használja fel. A hálózattal párosított rendszer képes eladni a rendszer által termelt energia egy részét a hálózatnak. Ki kell választania, hogy melyik a legjobb az Ön számára.


Általában az önálló rendszer egyszerűbb, ehhez a rendszerhez szüksége lesz:

  • Szélturbina/turbinák (például Atlas2.0 vagy MasterX)

  • Töltésszabályozó/vezérlő: ez egy elektronikus eszköz, amely biztosítja, hogy szélturbinái ne töltsék túl az akkumulátorokat, és hogy a szélturbinája ne forogjon túl gyorsan. A TESUP szélturbinája megvásárlásakor választhat, hogy szabályozót is tartalmazzon!

  • Akkumulátor

  • Tápinverter: az akkumulátorból származó egyenáramot váltakozó árammá alakítja, amelyet a ház körüli készülékek használnak.

  • A hálózatra csatlakoztatott rendszer általában stabilabb, mint a hálózaton kívüli rendszer, de a hálózati csatlakozási követelmények miatt drágább is lehet, attól függően, hogy a rendszer hol van felállítva. Egy ilyen rendszerhez szüksége lesz:

  • Szélturbina/turbinák (például AtlasX vagy Zeus3.0)

  • Töltésszabályozó/vezérlő

Hálózati csatlakozó inverter: Biztosítja, hogy a rendszer kimeneti teljesítménye kompatibilis a helyi hálózattal. Ügyeljen erre az alkatrészre az AtlasX vagy MasterX szélturbinák vásárlásakor, mivel a legmegfelelőbb típust a turbina vásárlásához mellékelheti!

Villanyóra: méri a rendszere által a hálózatba betöltött villamos energia mennyiségét, így az áramszolgáltató tudja, mennyit térítse vissza villanyszámláját.

Kapcsoló: szükség esetén a megújuló energiarendszer leválasztása a házról és a hálózatról.
A TESUP töltésvezérlőt kifejezetten a TESUP szélturbinák biztonságos és hatékony vezérlésére tervezték.
bottom of page