top of page

Szél – fotovoltaikus hibrid rendszerek

Sokan elkezdték megújuló energiával üzemeltetni házukat, és Ön miért ne tenné? Nagyon jó ötlet! Van néhány lehetőség arra vonatkozóan, hogy milyen típusú megújuló energiát szerelhetett fel a tetőre. A legnépszerűbbek a napelemes napelemek és a kisméretű szélturbinák. A napelemes fotovoltaik a fotonok (kis fényenergia-csomagok) összegyűjtésével termelnek villamos energiát, és energiájukat elektromossággá alakítják, kifejezetten fényérzékeny anyagok felhasználásával. A belföldön használatos szélturbinák a ház tetejére szerelt szélmérőként (szélsebesség-mérő készülék) használt kis húzó típusú szélturbinától egészen a félig ipari 50 kW-os szélturbináig terjedhetnek. egy nagyméretű tengeri szélturbinát, és mérje le egy kicsit a kertje végében. A TESUP turbinák boldog közeget jelentenek a kettő között, 800-5000 watt névleges teljesítmény mellett.

Fotovoltaik (PV)


A fotovoltaik (PV) kiválóan alkalmasak háza energiaellátására, különösen csökkenő árak és növekvő hatékonyság esetén. Az anyagtudomány új fejleményeinek köszönhetően, amikor a fotovoltaikára alkalmazzák, a napelemek hatékonysága (a napfény energia hányadát hasznosítható elektromos energiává alakítva) növekszik, különösen a drágább, ipari méretű turbinák esetében. A fogyasztók számára még fontosabb a fotovoltaikus anyagok gyártásának közelmúltbeli fejlesztése, amely az évek során drasztikusan csökkentette a költségeket. Ha ezt kombinálja a napelemek megnövekedett hatásfokával, akkor receptje lesz a helyi energiatermelés jó adagjának.


De mi a helyzet egy borús napon? Kérdezed. Nem lesz elég napfény a házam megfelelő ellátásához! Te mondod. Nos, itt jönnek be a hibrid energiarendszerek! A villamosenergia-termelésre használt energiarendszerek diverzifikálásával mindenféle időjárási körülményből profitálhat, elkerülheti a túlzott leállást, és javíthatja az energiatermelés következetességét. Ezért jó ötlet lenne diverzifikálni az energiatermelést, ahogy általában akkor történik, amikor elmegy a nap? Persze kezd fújni a szél! A szélturbinákba való befektetés jó módja annak, hogy mindig rendelkezésre álljon az energiatermelés.
CCC? Természetesen közös töltésvezérlők!

Sok hazai alkalmazott napelemes rendszerben, ha tudja, hogy mit csinál (azaz villanyszerelő végzettséggel/szakmai tapasztalattal rendelkezik), a szélturbina minimális mennyiségű extra hardverrel könnyen integrálható a hazai villamosenergia-rendszerbe, lehetővé teszi az egyszerű átállást a csak PV rendszerről a hibrid rendszerre! A napelemes rendszerek külső elektromos terheléshez csatlakoztatva (például akkumulátor töltésére beállítva) töltésvezérlőt igényelnek, hogy biztosítsák a megfelelő feszültséget a rendszerre, biztosítva az elektromos alkatrészek biztonságát és megbízhatóságát.

Szerencsére a törekvő hibridrendszer-tulajdonosok a szélturbinák és a fotovoltaikus rendszerek hasonló töltésvezérlőt használnak! Milyen nagy! Bár a napelemes rendszerek egyenáramot termelnek (a feszültség állandó marad), a szélturbinák pedig 3 fázisú áramot termelnek (a feszültség enyhén oszcillál), de amikor a napelemes villamos energiát átvezetik a töltésvezérlőn, az 3 fázisúvá alakul!

Ha érdekli, hogy mit kínál a TESUP a töltésvezérlőkhöz, ne keressen tovább!

A TESUP már most is elfoglalt a hibrid iparban


Valójában a TESUP szélturbinákat már alkalmazzák a hibrid hazai megújulóenergia-iparban. Őket az Ewa Energie a terepen alkalmazza, hogy ügyfeleik számára egy robusztusabb hazai energiatermelő rendszert biztosítson! Az Ewa Energie egy német cég, amely hazai árambeállítási tanácsadást nyújt ügyfeleinek, segítve ügyfeleit annak eldöntésében, hogyan lássák el otthonukat a legjobban megújuló energiaforrásokkal. Ők a TESUP korábbi ügyfelei, több projektjükben is alkalmaznak TESUP szélturbinákat, hazai projektekben és kisvállalkozásokban egyaránt.


A TESUP a közelmúltban szorosan együttműködik egy olyan céggel, amely hibrid megújuló energia megoldást kíván alkalmazni a problémájukra. Az Agderport cég elektronikus úton működtetett automatikus útsorompókat szerel fel, és olyan módszerre van szüksége, amely egyenletes áramellátást biztosít elektromos rendszerei számára. Mivel ezeket a sorompókat Norvégia vadonában kell felszerelni, az áramot a hálózatról szerezni meglehetősen nehéz feladat! Ahelyett, hogy hosszú, drága kábeleket vezetne a helyszínre, az Agderport bölcsen úgy döntött, hogy a helyszínen megújuló energiatermelést alkalmaz a munka elvégzéséhez.


Agerport sajátosságai


A választott rendszer két napelem panelt (a nap minden szögének rögzítésére a lemenőben) és egy 750 wattos AtlasX szélturbinát használ. Ily módon a rendszer több forrásból tud energiát előállítani, egyenletesebb áramellátást biztosítva a rendszernek, és biztosítva, hogy a sorompó mindig képes legyen megfelelően működni. Amikor süt a nap, a napelemek feltöltik a rendszert, és amíg a nap távol van, és fúj a szél, az AtlasX forogni kezd, és átveszi a rendszer áramtermelését és töltését!


Természetesen a projekthez nagy szükség van egy robusztus töltésvezérlőre is, hogy az áramellátás megfelelő legyen, és ne károsítsa a berendezést, elvégre nem lenne jó, ha állandóan ki kellene hajtani és javítani kellene a rendszert! Az Agderport természetesen kiválasztott egy TESUP töltésvezérlőt, hogy beépítse a rendszerébe. Ez a kompakt vezérlő szorosan illeszkedik a védődobozba, és biztosítja a rendszer megfelelő töltését. A TESUP nagyon izgatott, hogy az Agderporttal együtt dolgozhat egy ilyen érdekes és nagyon hasznos projekten!
MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page