top of page

Ne válassza a kipusztulást - COP26

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciája a sarkon, és a világ különböző országaiból érkező küldöttek Glasgow-ba tömörülnek, így minden eddiginél nagyobb figyelem irányul a globális környezeti problémák kezelésére.


Számos előadás, beszéd és cikk jelenik meg a nagy esemény előtt. A kiemelt előadók között szerepelt: Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere országa klímapolitikájáról és a zöld energiára való átállásról beszélt; és Dan Jørgensen, Dánia klímaminisztere, aki arról beszélt, hogy országa visszavonja az összes fosszilis tüzelőanyag-kitermelési engedélyt a Dánia körüli Északi-tengeren. Kiváló előrelépés! Mindkét előadást mindenképpen érdemes megnézni.Számos klíma-, utazási és környezetvédelmi szakértő is fellépett, hogy hangsúlyozzák a fosszilis tüzelőanyagokról való átállás fontosságát a tiszta energia felé. Szorgalmazták a szél- és napenergia-beruházások növelését, hogy biztosítsák a világ tiszta és egészséges jövőjét.


Emellett ösztönözték a természetes megoldások alkalmazását az éghajlat védelmében. Az olyan természetes ökoszisztémák, mint az óceán, nagy szén-dioxid-tárolási potenciállal rendelkeznek, feltéve, hogy jól karbantartják és gondozzák őket. A biológiai sokféleség ösztönzésének és a természetes rendszerek szennyezettségének csökkentésének a zöldebb bolygóra való egészséges átmenet részét kell képeznie!


Végül az ENSZ közzétett egy videót egy meglepetés-előadóról az ENSZ konferenciatermében. Ez az előadó néhány kiváló megjegyzést tett a fosszilis tüzelőanyag-költésekről, a szennyezés csökkentéséről és a világméretű kihalás megelőzésében. Érdemes megnézni! Ja és egyébként a hangszóró egy dinoszaurusz volt.Izgatottan várjuk a COP26 konferenciát, és reméljük, hogy érdemi változtatásokra kerül sor!


#COP26 #Dont ChooseExtinction #tesup #szélenergia #gazdaság #befektetők #megújuló #megújulóenergia #zöldenergia #mentjük meg a bolygót

bottom of page