top of page

Erőmű az otthonodban?!

Gyermekként sokan látják a hatalmas erőműveket, amelyek a világ minden országában vannak. Áhítattal néznek fel a hatalmas épületekre és építményekre, amelyek valamilyen módon hatalmat adnak számukra az otthonukban. Azt gondolják, nem lenne olyan érdekes egy ilyen helyen dolgozni! Látni, hogyan működik a társadalom ilyen létfontosságú része, és hogyan állítják elő a társadalom számára létfontosságú villamos energiát”. Nos, mi lenne, ha a TESUP most azt mondaná ezeknek az embereknek, hogy Ön nem csak egy erőművet üzemeltethet, hanem az egész működés tulajdonosa is lehet? És még azt is, hogy potenciálisan üzemeltetheti saját személyes erőművét saját otthona vagy kertje kényelméből!Otthoni Erőmű


Hát ez a valóság sok ember számára! Az olcsóbb és olcsóbb, megújuló alapú technológiák megjelenésével többé nem kell egy nagyon nagy gyárnak, például épület- és gépegyüttesnek lennie az elektromos áram előállításához. Ehelyett felhasználhatja az Önt körülvevő környezetet villamos energia előállítására, és nyereséggel értékesítheti azt! Bár nem valószínű, hogy az energiatermelés ugyanolyan léptékű lesz, mint néhány erőmű, mindenképpen jó módja annak, hogy csökkentsék energiaszámláit, és esetleg pénzt is keressenek!


A legtöbb saját kis erőműre vágyó ember számára a legjobb megoldás szél- vagy napenergia-generátorok, nevezetesen szélturbinák vagy napelemek használata. Ezek az eszközök könnyen elhelyezhetők tetőn vagy tágas kertben. Csak egy kis szélre vagy egy kis napra van szüksége ahhoz, hogy ezek menjenek. A tető, különösen a ferde tető esetében a napelemek a megfelelő megoldások. Nehéz lehet sok szélturbinát biztonságosan felszerelni a nehéz tetőformára. Mivel a napelemek laposak, sok valószínűleg elfér a tetőn. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne néhány szélturbinát is integrálni, hogy az energia folyamatosan áramoljon egy felhős napon.A szélturbina valószínűleg jobban illeszkedik egy nagy kertbe. A turbinák oszlopokra szerelhetők, és általában kisebb a helyük, mint egy napelemnek, így több hely marad a kertben a gyerekeknek, hogy szaladgálhassanak, vagy egy kellemes ital mellett pihenjenek. A szélturbinák kiválóan alkalmasak olyan országokban, ahol kevés a napfény vagy a tengerparti régiók. Az olyan országok, mint az Egyesült Királyság vagy Norvégia mindkettő nagyszerű példái. Ezekben a nagyon szeles országokban az év jó részében forognak a szélturbinák.


Mivel az energia költsége jelenleg is emelkedik, itt az ideje, hogy saját energiát termeljen. Még az energiaszükséglet egy kis részének előállítása is sok pénzt takaríthat meg. Ugyanezen okból kihasználhatja az egekbe szökő energiaköltségeket, villamos energiát termelve és visszaadva a hálózatba. A jelenlegi magas villamosenergia-költségek mellett ez valóban nagyon gyorsan jövedelmezővé teheti otthoni erőművét! És mivel egyes megújuló generátorok élettartama egyre hosszabb, az Ön otthoni erőműve a jövőben is képes energiát termelni még sok éven át!


Az üzem kapacitása


Ehhez mindössze egy áramfejlesztőre (szélturbina, napelem stb.) van szüksége, egy töltésvezérlőre, amely biztosítja a generátorokból származó áram megfelelő kezelését (ha nem biztos abban, hogy melyiket vegye be, a TESUP gyártja azt saját vezérlők, amelyek kiválóan illeszkednek a TESUP turbinákhoz és a hibrid rendszerekhez). Ez csatlakoztatható akkumulátorhoz, hogy könnyen tárolhassa az energiát, hogy később felhasználhassa az áramot, vagy közvetlenül csatlakoztatható a hálózathoz. Ez utóbbihoz inverterre van szükség ahhoz, hogy az otthoni erőmű által termelt energiát a hálózattal kompatibilis villamos energiává alakítsa. Szerencsére a TESUP kompatibilis töltésvezérlőket is árul! Hát nem nagyszerű! Megtalálhatóak ezen a linken.


Végezzünk el egy kis példatanulmányt néhány példaértékű TESUP turbinával, és nézzük meg, mennyi áramot kaphat a saját erőművéből. És ami fontos, mekkora profit származhat a hazai hatalmi kezdeményezésből. Megnézzük, hogy egy sor Atlas4.0 turbina mennyi energiát termelhet az Ön számára. Az Atlas4.0 jó, 4 m/s-os minimális sebességének és jó pengekialakításának köszönhetően az Atlas4.0 kapacitástényezője jó, körülbelül 30% az Egyesült Királyság legtöbb területén. Ez azt jelenti, hogy az esetek 30%-ában az Atlas4.0 4 kW-os névleges teljesítményén számíthatunk az ideális energiatermelésre. Ennek eredményeként egyetlen turbina körülbelül 1,2 kWh-t tud előállítani egy óra leforgása alatt! Ezt szorozd meg mondjuk 10 turbinával egy kis szélturbinafarmhoz, és máris 2016 kWh potenciális kapacitásnál jársz egy hét alatt!
Példa egy 4,75 MW-os napelemes farmra (Soltage Project, Neponset Street 100, Walpole, MA. (Fotó: Greg M. Cooper / Soltage LLC))Saját megújuló energia üzlet


Ha elég szerencsés vagy, hogy birtokodhoz vagy esetleg a közelben van egy mező vagy egy nagy szabad terület. Vagy akár van egy családi gazdaság, amely nem olyan produktív, mint korábban. Nagyon megvalósítható lenne, ha ezeket a telkeket még nagyobb, teljes értékű nap- vagy szélerőművé fejlesztenék! Ez a gyakorlat egyre elterjedtebb. Mivel az olyan technológia, mint a napelemek, drasztikusan lecsökken az ára, egyre népszerűbb a szabad földterületek napelemek széles skálájának kialakítása. Ez különösen jó olyan földhasználatot jelent, amely más célokra, például szennyezett barnamezős területekre használhatatlan lehet.


Az ilyen léptékkel előállítható teljesítmény nagyobb, mint amennyit otthon tudna biztosítani, és az oldal minden bizonnyal sokkal több figyelmet igényelne, mint néhány panel a tetőn. De ha az álma, hogy saját erőművet birtokoljon és üzemeltetjen, ez egy nagyszerű módja annak, hogy az áramtermelést a teljes munkaidős munkájává tegye! Elmúltak azok az idők, amikor az irodában üldögél, most a szabadban töltheti az időt, az áramellátáson vagy a saját pénzügyeinek intézésében! Jó ötlet lehet azonban valami kisebb dologgal kezdeni, vagy hivatásos villanyszerelőt bérelni, aki beállítja a dolgokat. Ha valami kevésbé ijesztőt keres, a TESUP rugalmas napelemek széles választékát kínálja. Ezeknek a paneleknek az egyszerű felszerelése olyan egyszerű, hogy nem is kell napelem szerelő! A rugalmas kialakítás akár egy furgon oldalára is elférne hordozható áramforrásként!


Láthatod tehát, ha saját erőművet szeretnél, az új megújuló energiaforrásoknak köszönhetően, akkor biztosan megteheted! Nem kell más, mint egy kis hely, néhány napelem és szélturbina, és sok erőfeszítés!

bottom of page