top of page

Erzsébet királynő elhunyt

A London Bridge leállt

Balmoralban meghalt az Egyesült Királyság leghosszabb ideig uralkodó uralkodója, 96 éves. A palota tetején lévő szakszervezeti zászlót 18:30-kor (BST) félárbocra eresztették, a halálesetről hivatalos értesítést pedig kifüggesztettek.


A királyi család a gyász időszakába lépett. A hivatalos elfoglaltságokat lemondják, és a szakszervezeti zászlókat félárbocra tűzik a királyi rezidenciákon, a kormányzati épületeken, a fegyveres erőknél és az Egyesült Királyság tengerentúli állomásain.


Uralkodása alatt 15 miniszterelnököt látott, Winston Churchilltől kezdve Truss asszonyig.Elizabeth Alexandra Mary Windsor

1926. április 21-én született. Albert, York hercegének első gyermeke volt. Az apja nem volt király, amikor megszületett. De már egészen fiatalon felelősségérzetet tanúsított a monarchia iránt. VIII. Edward király 1936-os lemondását követően Erzsébet apja VI. György király lett, ő pedig örökös.


1947-ben férjhez ment Philip Mountbattenhez, a távoli unokatestvérhez, aki Edinburgh hercege lett.


25 éves volt, amikor szeretett apja, a király 1952 januárjában meghalt.


The Queen

Amikor 1952. február 6-án trónra lépett, a Közösség elnöke és hét ország (Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Pakisztán és Ceylon) királynője lett. Új Erzsébet-kort kezdett.


A szolgálatnak szentelte életét. Megörökölte és életét a Koronának szentelte. Számára a család a monarchia után jött. Távoli, de szerető anya volt, a gyerekekről leginkább Károly herceg gondoskodott.


Református monarchia

Erzsébet megreformálta a monarchiát erre a kevésbé tiszteletteljes korra, bevonva a nyilvánosságot séták, királyi látogatások és nyilvános eseményeken való részvétel révén.


Számos tisztviselő véleménye ellenére megjelent a televízióban. Úgy vélte, integrálni kell azokkal az emberekkel, akik azt mondják: „Látni kell, hogy higgyenek nekem”.


Köszönöm a királynőnek nyújtott szolgálatot...MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page