top of page

Ez minden ember számára fontos nap, de mi a TESUP-ban különösen nagyra tartjuk ezt a napot.

Ebből a cikkből megtudhatja a Föld Napjának történetét, és azt, hogy miért kell ezt megünnepelnünk.


Mindennapi életünkből tudjuk, hogy az emberi tevékenység milyen hatással van a természetre. Egy bonyolult természeti rendszer részeként is csak mostanában jöttünk rá, mennyire káros lehet jelenlétünk a Földön.Miért érint ez téged?


Az energiatermeléshez és -fogyasztáshoz közvetlenül kapcsolódó környezetvédelmi kérdések, mint például a levegőszennyezés, az éghajlatváltozás, a vízszennyezés, a hőszennyezés és a szilárd hulladék elhelyezése. A légszennyezés fő oka a fosszilis tüzelőanyagok elégetése során keletkező légszennyező anyagok kibocsátása.

Így minden alkalommal, amikor árammal töltjük telefonunkat, kivilágítjuk otthonunkat, még e-mailjeinket is olvassuk és internetet használunk – öntudatlanul is hosszú szennyezési láncok részévé váltunk.

Az iparosodás növekedésével és a világ globalizációjával együtt a szennyezés mértéke drámaian megnövekedett.

Mi a TESUP-ban mindig azt mondjuk, hogy a tiszta energia használata sokkal olcsóbb számunkra, és biztonságosabb a jövő generációi számára.Idén világszerte 2022. április 22-én ünneplik az 52. Föld napját. A téma a Befektetés a bolygónkon.De nézzük, hogyan kezdtük megünnepelni?Az 1960-as években Nelson szenátor figyelt és egyre jobban izgatta a környezet állapotát, valamint az ottani kormányzati ellenőrzés és védelem hiányát. Egy üzem vagy egy gyár a tóba dobhatta mérgező hulladékát, és ebben nem volt semmi illegális. Furcsa, nem?Nelson szenátor

Ezért aggódott annyira, és felbérelte a Harvard joghallgatóját és aktivistát, Denis Hayest, hogy segítsen megszervezni egy nemzeti ünnepet, amelyet a környezetvédelemnek szenteltek.

Számos informális előadás és megbeszélés indult a környezetvédelem témakörében.

1970. április 22-én tartották az első Föld Napját. Több mint 20 millió amerikai látogatta meg az előadásokat és egyéb eseményeket.
Ennek eredményeként megalakult a Környezetvédelmi Ügynökség, és aláírták a tiszta levegőről, a tiszta vízről és a veszélyeztetett fajokról szóló törvényt. A Föld napját 1970 óta minden év április 22-én ünneplik. 1995-ben Gaylord Nelson Elnöki Szabadságérmet kapott környezetvédelmi tevékenységéért.Mindezek a lépések világos jövőképhez juttattak bennünket napi rutinunkról, és arra kényszerítették a világ vezetőit, hogy figyelmüket a növekvő környezeti problémákra irányítsák.

Például 2016-ban a Föld napján 174 ország és az Európai Unió írta alá a Párizsi Megállapodást az ENSZ New York-i székházában tartott megnyitó ünnepségen. A Részes Felek Konferenciája egy nemzetközi politikai válasz az éghajlatváltozásra, amely 1992-ben kezdődött. A COP21, más néven párizsi klímakonferencia, összefogta a feleket, hogy elérjék az éghajlattal kapcsolatos egyetemes célt: a globális felmelegedést 2°C alatt tartani. Nelson szenátornak, a Föld napja atyjának.
Mint korábban elhangzott, a legnagyobb szennyezés az elektromos áram termeléséből származik.Szóval mit tehetünk itt?


A szélturbinák nem bocsátanak ki olyan kibocsátásokat, amelyek szennyezhetik a levegőt vagy a vizet, és nincs szükségük vízhűtésre. A szélturbinák csökkenthetik a fosszilis tüzelőanyagokból származó villamosenergia-termelést is, ami csökkenti a teljes levegőszennyezést és a szén-dioxid-kibocsátást.

A szélturbinákkal történő energiatermelés kisebb hatással van a bolygóra, mint sok más örökkévaló forrás.


Néhány elérendő szám…


Napjainkban a szélenergia a megújuló energiaforrások egyik fő alternatívája.

Nagy teljesítményének, széles erőforrás-elosztásának és versenyképes árainak köszönhetően segít csökkenteni a CO2-kibocsátást és mérsékelni a klímaváltozást. A globális energetikai átalakulással összefüggésben a szélenergia nagy fejlesztési potenciállal rendelkezik: 2019 végén 651 GW, 2050-re pedig 5806 GW kumulatív kapacitással. A ragyogó szélenergia-forgatókönyv várhatóan megfelel az egyre növekvő energiafogyasztásnak. 23 milliárd tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg, és több millió új munkahelyet teremt a megújulóenergia-ipari láncokban 2030-ig.


Minden nap megünnepeljük a Föld napját a TESUP-ban azzal, hogy segítünk az embereknek, hogy minimalizálják a villamosenergia-felhasználás és -termelés természetre gyakorolt hatását.Ünnepelj velünk úgy, hogy még ma energiatiszta leszel!MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page