top of page

Gyors PCB lapok és kerámia ellenállás a töltésvezérlőhöz

Minden otthoni megújuló energiarendszer nagyon fontos eleme a töltésvezérlő. A töltésvezérlőket egy szélturbina-rendszerbe csatlakoztatják az energiatermelés forrása (például szélturbina vagy napelem) és a villamosenergia-tároló rendszer, általában vegyi akkumulátor, például lítium-ion akkumulátorok közé. A töltésvezérlő figyeli és szabályozza az akkumulátorba áramló elektromos áram feszültségszintjét, hogy az akkumulátor ne legyen túlterhelve. Abban az esetben, ha többlet elektromosság keletkezik, a töltés egy ürítőelemen, például fűtőelemen vagy elektromos ellenálláson keresztül disszipálódik. Összességében ez az eszköz biztosítja a megtermelt villamos energia hatékony, hatékony és biztonságos kezelését, és megakadályozza, hogy szélturbinái károsítsák az akkumulátortároló rendszert.


A töltésvezérlők típusai


A háztartásokban általánosan használt különféle típusú töltésvezérlők mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai:


Shunt Controller: Ez a vezérlő legalapvetőbb típusa. A vezérlő akkor kapcsol be, ha az akkumulátorok tölthetők, és kikapcsol, ha az akkumulátorok megteltek. Ennek az eszköznek az egyszerűsége miatt ez a legolcsóbb megoldás, de a rendszer nagyon nem hatékony.

Sorozatszabályozó: Ezek az eszközök koncepciójukban hasonlóak a söntvezérlőkhöz. A sorozatszabályozó vezérlők különböző utakon irányítják az áramellátást, hogy az akkumulátorok állapotától függően eltérő elektromos eredményeket érjenek el. Ezt a leggyakrabban nagy napelem tömbökben használják, mivel ez egy olcsó módszer az akkumulátorfeszültség szabályozására, jobb hatékonysággal, mint a söntvezérlők.


Impulzusszélesség-moduláció: Az impulzusszélesség-modulációs töltésvezérlők folyamatosan figyelik a rendszerben lévő akkumulátorok teljesítményszintjét, és lehetővé teszik a szükséges töltést, az akkumulátorok töltöttségétől függően különböző módokban. Ezek a rendszerek általában meglehetősen hatékonyak és viszonylag olcsók, ezért népszerű lehetőség a lakástulajdonosok számára, akik egy kis napelem-tömböt telepítenek az ingatlanukra.


Maximális teljesítménypont követés: Ez a töltésvezérlő típus szabályozza az elektromos áramlás feszültségét és áramát, hogy biztosítsa az energiatermelés és -tárolás optimalizálását. A teljesítmény optimalizálásával ez a töltésvezérlő jelentősen növelheti a napelemek termelékenységét. A többi fenti típushoz hasonlóan ez a fajta töltésvezérlő a legjobban a napelemekhez illik, a sima feszültségű egyenáram-termelés miatt.


Terhelési terhelés: Ez a típusú töltésvezérlő a többletteljesítményt egy elektromos disszipáló komponensre, például ellenállásra irányítja, hogy megakadályozza az áram túltöltését és az akkumulátorok károsodását. Az ilyen típusú töltésvezérlők népszerűek a szélturbinák töltésszabályozóiban, mivel a szélturbinák által generált feszültség szupraratikus jellege az inkonzisztens szélsebesség következtében keletkezik. Emiatt a TESUP úgy dönt, hogy elterelő terhelési rendszert használ a töltésvezérlők előállításához.


Nap- és szélenergia töltésvezérlők


Egyes töltésvezérlő típusok jobban megfelelnek a nap- vagy szélenergia-generátoroknak. A napelemek sima egyenfeszültséget állítanak elő, amely hatékonyan kezelhető egy kis tartományon belüli működésre kalibrált töltésvezérlővel, mivel a napelemekből származó áramtermelés előre látható. A szélturbinák forognak, amikor a szél nyomja őket, és ennek eredményeként az időjárási viszonyoktól függően széles feszültségtartományban termelhetnek energiát. A szélturbina töltésvezérlőinek ezért széles feszültségtartományban kell működniük, hogy beépítsék az erős széllökésekből adódó csúcsfeszültségeket.


A szélturbina töltésvezérlőinek biztonsági fékrendszerre is szükségük van, hogy megakadályozzák a szélturbina túl gyors forgását, és károkat okozva önmagában és környezetében. Ez a TESUP turbinákban a Diversion Load rendszeren keresztül érhető el, és további biztonsági réteget ad a turbinának. A több megújuló forrásból, például szél- és napenergiából álló hazai energiatermelő rendszer töltésvezérlőjének kiválasztásának leghatékonyabb módja általában az, ha minden megújuló energiatermelőhöz egyedi töltésvezérlőt használnak. Nem hatékony, ha egyetlen töltésvezérlő mindkét bemenetet kezeli, mivel a különböző generátorok különböző feszültségtartományokban termelnek energiát.


A TESUP Charge Controller frissítései


A TESUP kiemelt prioritása a biztonságos és hatékony töltésvezérlők fejlesztése, elkötelezve magát a TESUP termékek folyamatos innovációja és fejlesztése mellett. Az ilyen jellegű innovációra törekedve a TESUP egyik mérnöke felfedezte a meglévő töltésvezérlők lehetséges fejlesztését. A „dömping” terhelésért felelős, korábban említett elektromos alkatrész lehet

javított! A meglévő alkatrész huzalalapú ellenállásra támaszkodott az elektromosság eloszlatására: egy huzaltekercsre, amelyen elektromos áramot vezetnek át, felmelegítve a vezetéket és elvezetve az elektromosságot.


Sajnos, amikor a huzal jelentős mértékben felmelegedett a folyamatos villamosenergia-dömping hatására, a vezeték elvesztette szerkezeti integritását, és elkezdett megereszkedni és deformálódni. Mivel a vezeték feszültség alatt volt, más fém alkatrészekkel való érintkezés biztonsági kockázatot jelenthet. A megereszkedés miatt a vezetékek érintkezhetnek más „lehúzó” ellenállásokkal vagy potenciálisan a töltésvezérlő házával, ami azt eredményezheti, hogy az áram nem a megfelelő helyre áramlik, és biztonsági kockázatot jelent. Ez érthetően olyan probléma, amelyet meg lehetne oldani, hogy a TESUP töltésvezérlők még jobbak és hatékonyabbak legyenek!


A töltésvezérlő rendszer javítása érdekében a huzalellenállás helyett kerámiamagos ellenállást valósítottak meg. A kerámia anyagok előnye, hogy nagyon jó szilárdságúak meleg körülmények között. Ez azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten az anyag nem deformálódik vagy mozdul el. Kerámia anyagú magnak a mag köré tekert ellenálláshuzallal való megvalósítása kerámia ellenállást hoz létre, és biztonságosabb működést tesz lehetővé. Ha a kerámia mag a helyén van, a huzal többé nem ereszkedhet meg vagy deformálódhat, így a huzal pontosan ott marad, ahol elvárható.A töltésvezérlő rendszer javítása érdekében a huzalellenállás helyett kerámiamagos ellenállást valósítottak meg. A kerámia anyagok előnye, hogy nagyon jó szilárdságúak meleg körülmények között. Ez azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten az anyag nem deformálódik vagy mozdul el. Kerámia anyagú magnak a mag köré tekert ellenálláshuzallal való megvalósítása kerámia ellenállást hoz létre, és biztonságosabb működést tesz lehetővé. Ha a kerámia mag a helyén van, a huzal többé nem ereszkedhet meg vagy deformálódhat, így a huzal pontosan ott marad, ahol elvárható.A teljes elektromos rendszer túltöltés elleni védelme a töltésvezérlő egyik legfontosabb jellemzője. Ez egy másik terület, ahol a TESUP mérnökei a leginkább biztonságtudatos rendszer használatának biztosítására helyezték a hangsúlyt. A TESUP töltésvezérlőiben magas fejlesztésű nyomtatott áramköri lapokat vagy „NYÁK-okat” használnak a hatékony és biztonságos működés érdekében. Ezek a PCB-k világosan meghatározott elektromos útvonalakat biztosítanak, amelyek lehetővé teszik az elektromosság megfelelő átvitelét a rendszeren keresztül. A TESUP töltésvezérlő minden iterációjában a PCB-rendszerek legújabb technológiája integrálódik, így biztosítva a biztonságos és hatékony eszközt.


Vessen egy pillantást a folyamatosan fejlődő TESUP töltésvezérlő gyártósorra, hogy megtudja a TESUP töltésvezérlő belső működését, és lásson néhány olyan NYÁK-ot, amelyek egy töltésvezérlőbe kerülhetnek.


A TESUP elkötelezettségét az innováció és a fejlesztés iránt valóban a tetteiken, nem pedig pusztán szavakon keresztül láthatja. A TESUP arra törekszik, hogy minden nap tovább fejleszti termékeit, hogy biztonságosabb és hatékonyabb világot teremtsen.
MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page