top of page

Valójában milyen hangos a szélturbina?

Gyakran aggodalomra ad okot az ügyfelek, akik kíváncsiak, milyen hangosak lehetnek a szélturbináik, ha olyan közel vannak az otthonukhoz. Sok hír a közelben telepített, zajos kereskedelmi szélerőművekről szól, amelyek elviselhetetlen zajt okoznak a lakosok számára. Ez nagyon nem igaz a TESUP kis szélturbináira.


Kis formájuk a nagy turbinákhoz képest sokkal csendesebb működési zajszintet biztosítanak. A MasterX szélturbinák átlagos zajszintje 37 dB 8 m/s-nál (meglehetősen gyors szélsebesség). Kontextusban az átlagos háztartási zajszint körülbelül 40 dB, a suttogás 30 dB, a szokásos porszívóé pedig 75 dB. Ne feledje, hogy alacsonyabb szélsebesség mellett a turbina által keltett hang valószínűleg alacsonyabb lesz.


Tehát a MasterX szélturbina egy kicsit hangosabb, mint a suttogás, de nem olyan hangos, mint az általános házzaj. Ez azt jelenti, hogy boldogan elhelyezheti a szélturbinát a ház tetején, és alig veszi észre a belőle származó zajt. Semmi ok az aggodalomra!


Az AtlasX és Atlas2.0 szélturbinák még lenyűgözően alacsony hangkimenettel büszkélkedhetnek. Mivel ezek függőleges tengelyű szélturbinák, átlagos dB-szintjük alacsonyabb, 32 dB körüli 8 m/s sebességnél. Nem valószínű, hogy valaki a közelben meghallja a szélturbinát a környező szél zaja fölött ezen a szinten!


Amint látja, az olyan kis szélturbinák, mint az AtlasX, Atlas2.0 és MasterX, nagyon alacsony zajszintet adnak ki, és még a legcsendesebb lakóházak számára sem okoznak gondot!


#megújulóenergia #szélenergia #szélturbinák #megújuló #energiatermelés #tisztaenergia #turbinák #AtlasX #szélenergia #megújulójövő #tisztajövő #alternatívenergia #Atlas2.0 #tesup #MasterX


how-loud-is-a-wind-turbine-really-tesup

bottom of page