top of page

Hány szélturbinára van szükség egy ház áramellátásához?

Ez egy trükkös kérdés! Számos különböző tényező befolyásolja a ház energiaellátásához szükséges szélturbinák számát.

Egy brit ház átlagos energiafogyasztását vesszük figyelembe: 250 kWh havonta, ez a háza egy hónapon belül felhasznált teljes energiáját jelenti.


Egy AtlasX 750 W-os szélturbina telepítése, ha folyamatosan a névleges fordulatszámán forog, 540 kWh-t termelne havonta! Sajnos a szél nem olyan kiszámítható. Nem várható el, hogy a szél folyamatosan olyan sebességgel fújjon, hogy megfordítsa a szélturbinát.


Tehát ki kell dolgoznunk a szélturbina kapacitástényezőjét: azt az időtartamot, ameddig a turbina várhatóan úgy forog, hogy energiát termeljen. Ehhez meg kell néznünk az Egyesült Királyság történelmi térképeit a szélsebességről és a rendelkezésre állásról.Az AtlasX kiváló, 4 m/s-os minimális sebességének és jó pengekialakításának köszönhetően az AtlasX jó, körülbelül 30%-os kapacitástényezővel rendelkezik az Egyesült Királyság legtöbb területén.


Ez azt jelenti, hogy az esetek 30%-ában az AtlasX 750 W-os névleges teljesítményén számíthatunk az ideális energiatermelésre. Ennek eredményeként egyetlen turbinával körülbelül 160 kWh állítható elő! Ez azt jelenti, hogy mindössze két AtlasX turbinára lenne szükség az átlagos háztartás energiaellátásához.Néhány egyéb tényezőt is figyelembe kell venni, ezért mindenképpen végezze el saját szélturbina számításait az alkalmazáshoz:

A szél valószínűleg erősebb lesz a hidegebb hónapokban, és gyengébb a nyári hónapokban, ami csökkenti az áramtermelést. Bár potenciálisan több energiát termelhet, ha erősebb a szél, és gyengébb szél esetén használhatja fel, a rendszere drágák és nem 100%-os energiahatékonyságú akkumulátoroktól függ. Fontolja meg a TESUP rugalmas napelempaneleinek áttekintését, hogy lendületet adjon rendszerének ezekben a nyári hónapokban!

Energiaszükséglete eltérhet az átlagostól, például ha nagyobb háza van, amely több fűtést, világítást stb.


MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page