top of page

Hozzáférés a villamos energiához és a megújuló energiáhozA fejlettebb országokban sok ember magától értetődőnek tekinti az olyan alapvető szükségletek biztosítását, mint a víz, a fűtés és az áram. Valójában ezek a kényelemek hatalmas infrastruktúrát igényelnek a hatékony és megbízható működéshez. Sok ország egyszerűen nem fér hozzá az infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges alapokhoz, szakértelemhez vagy politikai stabilitáshoz, ami megfosztja polgárait e rendkívül hasznos források rendelkezésre állásától. Például afrikai nők százmilliói nem férnek hozzá megbízhatóan az elektromos hálózathoz. Mindennapi életükben különféle helyi energiaforrásokra támaszkodnak. Nehéz lámpát találni, amikor lemegy a nap, elemes fáklyákra kell támaszkodni. Elektromos tűzhely és sütő nem létezik, ezek a nők üzemanyagot gyűjtenek és elégetnek otthonaikban, káros füstöket és gőzöket hozva létre.
Ez az energiaszegénység, és sok embert érint világszerte. A körforgásból nehéz kitörni külső segítség nélkül. Azok az emberek, akik nem rendelkeznek megbízható energiaforrással, sok időt töltenek azzal, hogy egyszerűen gyűjtsenek erőforrásokat a túléléshez, például tűzifát vagy tiszta vizet gyűjtsenek. Emiatt nem tudnak annyi pénzt keresni, hogy stabilabb élethelyzetet biztosítsanak, és egyszerűen kénytelenek folytatni a működést. Képzelje el, mennyivel nehezebb lenne otthonában élni anélkül, hogy könnyen hozzáférne vízhez vagy áramhoz! Soha semmi nem készülne el!


10 emberből 1-nek nincs áram

A fejlődés jelenlegi sebessége mellett 2030-ra világszerte 670 millió ember marad megbízható áramforrás nélkül, és hasonló helyzetben él majd, mint a fent leírtak. Ez számos egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát okoz világszerte, és égetően megoldásra szorul. Például 2 milliárd ember még mindig szilárd tüzelőanyagot használ, amelyet házukban elégetnek főzéshez és otthonuk fűtéséhez, például kerozint, állati hulladékot és fát. A folyamat során felszabaduló füstök és mérgező gázok becslések szerint évente 3,8 millió korai halálesethez vezetnek.A megújuló energiaforrásokat ösztönző politikák


Ez a sajnálatos helyzet nem csak a kevésbé fejlett országokban élőket érinti. A rendszerhibák miatt a gazdagabb országokban élők egy része lemaradhat, nagyrészt a nehéz anyagi helyzet miatt. Jelenleg a világ egyik legtehetősebb országában, az Amerikai Egyesült Államokban 16 000 család nem csatlakozik az elektromos hálózathoz az alacsony jövedelmű területek miatt. A jelenlegi energiaválság miatt jelenleg sokkal többen küzdenek az egyre növekvő villanyszámlák kifizetésével, így sokakat arra kényszerít, hogy válasszanak otthonuk fűtése és étkezés között.Támogatja-e a kormány megújuló energiaforrásokat ösztönző kezdeményezéseit?

  • Igen

  • Nem


Erre részben válaszul az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden a napenergia-termelési szektor megerősítésére törekedett. Ezt a védelmi termelésről szóló törvény felhívásával kísérelték meg, amely enyhíti a napelemek, valamint az energiahatékony hőszivattyúk és hasonló berendezések komponenseinek behozatalára vonatkozó korlátozásokat. Ez a remények szerint növeli a napelemek és általában a megújuló energiaforrások szektorának növekedését és beruházásait, növelve az ország lakosai számára elérhető tiszta, olcsó áram mennyiségét.


A megújuló energiaforrások használatának ösztönzésére a világ országainak gazdaságaiban, ha kevésbé közvetlenül is, más politikákat hajtottak végre, amelyek elriasztják a fosszilis tüzelésű energiaforrások használatát. A fosszilis tüzelésű járművek hozzájárulnak a közlekedési ágazat CO2-kibocsátásának nagy részéhez. Az üzemanyagok, például a dízel, számos egyéb káros gázt és részecskéket bocsátanak ki, amelyek a környezet romlásához és a levegő szennyezéséhez vezetnek. Sok ország megtette azt a lépést, hogy 2035-re betiltja a dízelautók gyártását, beleértve az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot is, ami kiváló lépés a közlekedési kibocsátás csökkentése felé!


Biztonságos energiaforrás


A megújuló energia jó orvosságnak bizonyult a világ számos jelenlegi energiaproblémájára. Sok ország hasonló, megújuló energiára összpontosító politikát vezetett be, hogy felgyorsítsa a nettó nulla kibocsátás elérését. Az országokat a közelmúltban különösen az ukrajnai orosz invázió és az azt követő orosz olajjal szembeni szankciók okozta hatalmas lökéshullámok ösztönözték az energiaszektorban, valamint egyéb tényezők, például a COVID-19 hatásai, hogy nemzetileg biztonságos forrást hozzanak létre energia, amely nem támaszkodik idegen hatalmakra.


Jelenleg is folyamatban van a mikrohálózatokba integrált megújuló energiarendszerek megvalósítása, amelyek non-profit szervezeteken keresztül segítik megoldani számos afrikai ország villamosenergia-hiányát. Az olyan jótékonysági szervezetek, mint a „The Borgen Project”, 2011 óta integrálják a mikrohálózatokat a vidéki afrikai közösségekbe, segítve az iskolák, kórházak és falvak energiaellátását. Ezek a mikrohálózatok megújuló energiaforrásokból állítanak elő energiát, leggyakrabban napenergiát, mivel az afrikai időjárásban sok a nap. Az áramot ezután önállóan kezelik, és egy akkumulátorbankban tárolják. Az elektromosságot ezután a környező közösség felhasználhatja a lakók sokkal jobb életminőségének biztosítására.

MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page