top of page

„Kaliforniában nem építhet házat napelem nélkül.” Claudio Canizares

„Kaliforniában nem építhet házat napelemek nélkül” Claudio Canizares, egyetemi professzor, a Hydro One kutatási tanszéke és a Waterloo Institute for Sustainable Energy ügyvezető igazgatója. Oktatócsoportunk továbbra is kommunikál a megújuló energia területén tevékenykedő kulcsfontosságú szakértőkkel. annak érdekében, hogy a legjobb tudással rendelkezzünk az ágazatról, és megoszthassuk veletek oldalunkon. Ezúttal egy kanadai professzorral, Claudio Canizares-szal sikerült beszélgetnünk a Waterloo Institute for Sustainable Energy ügyvezető igazgatójával.
Cañizares professzor kutatási tevékenysége a stabilitás, az irányítás, az optimalizálás, a modellezés, a szimuláció és a számítási kérdések tanulmányozására összpontosít ömlesztett energiarendszerekben, mikrohálózatokban és energiarendszerekben a versenyképes energiapiacok és intelligens hálózatok összefüggésében. Canizares professzor megosztotta velünk jövőképét a megújuló energia területén, és beszélt az észak-amerikai helyzetről is. „Kanadában a hálózatból származó levegőszennyezés sokkal alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban és Európában. Nagyon sok vízenergiánk van, és a gázt nem használjuk fel annyira villamos energiára. Az áram ára Kanadában alacsonyabb, mint Európában. A kormányok támogatják és kezdeményezik a megújuló energiát, de a kormányok támogatása Európában sokkal magasabb. Észak-Amerika nagyon nagy terület, és a megújuló energia fejlesztése helytől, tartománytól vagy államtól függően eltérő. Például Kaliforniában nem lehet házat építeni napelem nélkül, míg Texasban a háztartásokban alacsony a megújuló energia fejlesztése, és a kormány alig támogatja. Kanadában például Quebec már az energiájának 90+ százalékát megújuló energiából nyeri, melynek alapja a víz, és most szélenergiát fejleszt”.


Canizares professzor megosztotta velünk elképzelését a szélturbinákban rejlő lehetőségekről a lakossági szektorban. Véleménye szerint egyes településeken, szélerőművekben van jövője a szélturbináknak. „A szélturbinák telepítése kihívást jelent a lakossági szektorban. A telepítéséhez sok engedély és korlátozás szükséges. A szélturbinák nem versenyezhetnek a napenergiával az otthonokban. A Solar plus akkumulátor biztosítja, amire szüksége van. Ha nincs napod, van akkumulátorod."A TESUP lakossági szélturbinák esetében a legtöbb államban nincs szükség engedélyekre, mint kisfeszültségű áramfejlesztő termékekre. Az elmúlt 3 hónapban a lakossági szélturbinák iránti rohamosan megnövekedett érdeklődés mellett a TESUP továbbra is a világ minden tájáról tanulja meg a szakemberek véleményét és tapasztalatait a megújuló energia jövőbeli perspektíváiról.


Köszönöm professzor úrnak az idejét, és hogy megosztotta tapasztalatait és gondolatait.

A TESUP folytatja interjúsorozatát, hogy lépést tartson a korral, és különböző nézőpontokból megszerezze a legfrissebb ismereteket, hogy megossza azt Önnel.
MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page