top of page

A parttól az otthonig: Hogyan segítheti az árapály-energia a helyi közösségeket?

Tudta, hogy az árapály-energia tiszta és fenntartható energiaforrás, amely számos szempontból előnyös lehet a part menti közösségek számára?


Az árapály-energiát a Hold és a Nap gravitációs vonzása által okozott vízmozgás hozza létre. Az árapály emelkedése és süllyedése során a turbinák megfordulnak, ami villamos energiát termel. Az árapály-energia kiszámítható energiaforrás, ami megbízhatóvá teszi a villamos energiára támaszkodó közösségek számára.


tidal energy turbines

Milyen előnyökkel jár az árapály-energia a part menti közösségek számára?


Csökkentett szén-dioxid-kibocsátás: Az árapály-energia tiszta energiaforrás, amely nem termel üvegházhatású gázokat. Ez segíthet a part menti közösségeknek csökkenteni szén-dioxid-kibocsátásukat, és hozzájárulhat az éghajlatváltozás mérsékléséhez.


Gazdasági fejlődés: Az árapályenergia-projektek munkahelyeket teremthetnek az árapályenergia-létesítmények építése, gyártása és üzemeltetése során. Ez segíthet fellendíteni a helyi gazdaságot, és új lehetőségeket teremthet a vállalkozások és a munkavállalók számára.


Fenntartható fejlődés: Az árapály-energia fenntartható energiaforrás, amely segíthet a part menti közösségeknek csökkenteni a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségüket. Ez segíthet a környezet védelmében, és biztosíthatja a jövő generációi számára a tiszta és egészséges jövőt.


Íme néhány példa a sikeres árapályenergia-projektekre, amelyek a part menti közösségek javát szolgálták:


  • A MeyGen Tidal Array a világ egyik legnagyobb árapályenergia-projektje. Skócia partjainál található, és 2016-ban kezdte meg az áramtermelését. A projekt több száz munkahelyet teremtett, és évente 100 000 tonnával csökkentette a szén-dioxid-kibocsátást.


  • A La Rance-i árapályerőmű a világ első és legnagyobb árapályerőműve. Franciaországban található, és 1966 óta termel áramot. Az erőmű több mint 20 milliárd kilowattóra villamos energiát termelt, ami több mint 10 millió tonna szén-dioxid kibocsátását akadályozta meg.


Világméretű árapály-potenciál (0,5 TW)

Infograph of tidal energy worldwide

Szóval, mit gondolsz? Az árapály-energia jó lehetőség a part menti közösségek számára? Úgy gondoljuk, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne, ami segíthet csökkenteni a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségünket, és egy tisztább, szebb jövőt építeni. A TESUP elkötelezettsége a helyi megújuló energiamegoldások iránt tökéletesen illeszkedik az árapály-energia azon potenciáljához, amely a helyi gazdaságok javát és a fenntartható fejlődés előmozdítását szolgálja.
MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page