top of page

Emelkedő energiaköltségek? Menj megújulni!

A globális energiaköltségek az egekbe szöknek a világ országaiban. A legtöbb országban a hálózat által szolgáltatott villamos energia költsége a kétszeresére vagy többre nőtt! Ez természetesen nem jó azoknak a fogyasztóknak, akik ideális esetben a lehető legalacsonyabb árat akarják. Szóval miért történik ez? és mit tehet, hogy csökkentse otthona, iskolája vagy vállalkozása villanyköltségét? Először az előbbi kérdéssel foglalkozunk: Miért történik ez? Mint sok mindennél, ez is egy közgazdasági esetre vezethető vissza. A villamosenergia-ellátás világszerte csökkent, az áramszolgáltatók pedig az erőművek hatékony működtetéséért küzdenek. A hideg tél Európa-szerte azt jelentette, hogy több fűtőanyagot használtak fel az otthonok fűtésére, ami csökkenti a földgázellátást, amely a mai gazdaság fontos üzemanyaga. Párosítsa ezt az anyag nagy szállítóinak, például Oroszországnak, a politikai feszültségek közepette Európába irányuló alacsonyabb földgázexport mennyiségekkel, és láthatja, hogyan emelkednek az árak!Mi történik jelen pillanatban?!


A villamosenergia iránti globális kereslet nemcsak szinten marad, hanem növekszik, meglehetősen gyorsan. Különösen a forró nyár miatt Ázsiában, a klímaberendezések használatának növekedésével az egész kontinensen, ami nagyon energiaigényes folyamat. A kínálat csökkenésével és a kereslet növekedésével a fogyasztók és a termelők közötti egyensúly felborul. Emiatt az áram költsége erre válaszul emelkedik. Mivel a kereslet nagymértékben meghaladja a kínálatot, lehetséges, hogy az árak ilyen mértékben emelkednek. Egyes esetekben, például Dániában, ez 2022-ben az áramárak akár 200%-át is elérheti!


Gondolhatod: mit tesz ezzel a kormányom? És ez remek kérdés lenne! Sok kormány energiaár-plafont alkalmaz a háztartási villanyszámlákra, hogy biztosítsa a kevésbé tehetősek védelmét az energiapiac ingadozásaitól és az emelkedő energiaáraktól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fogyasztói villamos energia ára nem haladhatja meg a meghatározott összeget, a teljesítménykülönbséget az állam fedezi. Egy ilyen rendszerre van példa Nagy-Britanniában. A rendszer azt jelenti, hogy a villamos energia költsége ne érintse túlságosan a fogyasztókat. Sajnos az Egyesült Királyság fogyasztói számára ez az árplafon áprilistól 54%-kal növekszik, ami magasabb megélhetési költségekhez vezet a régióban.


Hogyan kerülheti el ezeket a költségeket?


Tehát a második kérdés, és azt hiszem, a fontosabb. Hogyan csökkentheti az elektromos áram árát otthonában? Melyek azok a leghatékonyabb módszerek, amelyekkel elkerülhető ez a villamosenergia-ár-emelkedés? Mit tudsz csinálni?! Az otthoni áramtermelés segít leválasztani házát és villanyszámláját a teljes energiapiac ingadozásaitól. Személyes áramtermelő rendszerrel előállíthatja a szükséges villamos energiát anélkül, hogy a világ másik felén földgázellátásra kellene támaszkodnia!


Nyilvánvalóan kicsit trükkös lesz egy működőképes földgázerőművet építeni a hátsó kertedbe, és ez semmit sem tenne az emelkedő gázárakért! Természetesen a megújuló energia a járható út kis léptékű áramtermelő rendszerek építésénél. A megújuló energiát használó készülékek kompakt jellege és ilyen méretig skálázhatósága kiváló választássá teszi őket az energiatermeléshez, amely elfér a kertben, a tetőn vagy az úttesten kívül!

Tekintse meg ezeket a példákat az otthoni energiarendszerekre!
(https://mydecorative.com/7-advantages-of-residential-solar-panel)


Hogyan tudom ezt megtenni?


Van néhány jó energiaforrás-választás, amelyből az eszközei meríthetnek. A megújuló energia sokféle formában létezik: árapály-, nap-, szél-, vízenergia és még sok más! Sajnos a legtöbb embernek nincs hozzáférése az óceánhoz a hátsó kertjében. Ennek eredményeként a legtöbb ember számára leginkább használható technológiák a nap- és szélenergiára támaszkodnak, ennek oka, hogy a villamosenergia-termelés mögötti technológia már odáig fejlődött, hogy felszerelhető a tetőre. Valamint a szinte egyetemes hozzáférés ehhez a két természetes energiaforráshoz, tekintettel arra, hogy süt a nap és fúj a szél az egész földön.


A TESUP természetesen hazai szélturbinák gyártója, beszállítója és tervezője, így itt rejlik a TESUP fő szakértelme. A TESUP háztartási szélturbinák széles választékát kínálja, amelyek számos alkalmazáshoz illeszkednek, valamint rugalmas napelemeket, amelyeket ezeken a trükkös, nem túl szeles helyeken használhat! Ha háztartási méretű szélturbinát szerel fel a tetőre, ez nagyszerű módja annak, hogy saját elektromos áramot termeljen háza számára, elkerülve a magas gázárakat és csökkentve a környezetre gyakorolt hatást.


Ha bármelyik TESUP turbina felkeltette érdeklődését, nézze meg a TESUP weboldalát!


Mennyit nyerhetek?


Jó és jó, ha azt mondjuk, hogy a turbinák segíthetnek áramot termelni ezekkel az új áramárakkal, de hasznos lenne néhány számot megadni, igaz? Ne aggódjon, a TESUP fedezi Önt! Vegyünk egy példát egy 5 kW-os Magnum 5 turbináról, amely a TESUP egyik legkelendőbb turbinája. Egy Magnum 5 turbina beszerelése, ha folyamatosan a névleges fordulatszámán forog, 3600 kWh-t termelne havonta! Ez Németországban 2700 dollárt jelentene, amikor a 2022-es várható átlagár 0,75 dollár/kWh lesz.


A szél azonban időnként meglehetősen kiszámíthatatlan. Nem várható el, hogy a szél folyamatosan olyan sebességgel fújjon, hogy megfordítsa a szélturbinát. Tehát ki kell dolgoznunk a szélturbina kapacitástényezőjét: azt az időtartamot, ameddig a turbina várhatóan úgy forog, hogy energiát termeljen. Ennek jó becslése körülbelül 25%-os kapacitástényező egy mérsékelten szeles országban (a legtöbb európai országban), ahol a turbina alacsony indulási sebességgel rendelkezik, mint például a Magnum 5. Ennél a kapacitástényezőnél a becslések szerint 900 kWh termelődik (ha névleges szél mellett forog). sebességek). Havi 675 dollárt tesz ki!


Láthatja tehát, hogy az emelkedő energiaárak elkerülésének, sőt potenciális hasznának jó módja a saját energiatermelő rendszerének fejlesztése. És miért állna meg egy turbinánál, ha már megvan a többi szempont, például a töltésszabályozás, akkor könnyen több turbinát integrálhat, és még több energiát termelhet, és potenciálisan profitot termelhet!

bottom of page