top of page

Rugalmas napelem gyártás

A napenergia az elmúlt néhány évtizedben egyre népszerűbbé vált. Az országok és a vállalatok egyaránt meglátták a technológiában rejlő lehetőségeket, és rengeteg időt, erőfeszítést és pénzt költöttek arra, hogy a technológiát olyan technológiává fejlesszék, amelyet világszerte sokan használhatnak. Az ebbe a technológiába fektetett beruházás következtében a napelemek hatékonysága drasztikusan megnőtt, és a napelemek négyzetméterára zuhant. Ez lehetővé tette, hogy a napelemek sok helyzetben nyereségesek legyenek. Legyen szó erőművezetőről, aki napelemekkel teli mezőt használ villamos energia előállítására és értékesítésére, vagy magánszemély háztulajdonos, aki a panelekkel a háztartási energiafelhasználás egy részét ellensúlyozza. Ez a technológia a megújuló energia nagyszerű forrása, és rendkívül fontos a tisztátalan energiaforrások fokozatos megszüntetésében, tisztább, zöldebb energiaforrásokkal való felváltásában.Napenergia


Megvan az oka annak, hogy a napenergia ilyen ígéretes megújuló energiaforrás. A napsugárzás formájában megjelenő energia mennyisége (látható és infravörös fény), vagyis a napunkból kibocsátott energia rendkívül magas a meglévő energiaforrásainkhoz képest. Becslések szerint egy éven belül körülbelül 23 000 teraWatt év energia éri a Föld felszínét! Most már értem, hogy ezt a számot nehéz felkapni, elvégre nem sok utalás van ilyen nagy számokra.


Először azt nézzük meg, mennyi energiát használ fel a világ egy év alatt. Az egész világ, az összes emberrel és ipari tevékenységgel együtt, mindössze 18,5 TeraWatt Év energiát használ fel egy év leforgása alatt! Tehát a földre jutó napenergiával 1243-szorosára tudná kielégíteni a világ energiaszükségletét! Ez nagyszerű hír a napenergiával kapcsolatban, különösen, ha megvizsgáljuk, hogy más, véges forrásokból mennyi energia állítható elő. Becslések szerint a bolygón elérhető legbőségesebb, véges energiaforrás: a szén; egy erősen szennyező tüzelőanyag 830 TeraWatt Évet termelhetne, ha a föld összes szenet elégetnék.


Fotovoltaik


Tehát a napenergia-ipar fő kérdése: hogyan lehet ezt az energiát összegyűjteni és elektromos árammá alakítani? Nos, számos megoldás létezik erre a problémára, de a legnépszerűbb a napelemek használata. Egyszerűen fogalmazva, ezek a panelek a fotovoltaikus effektust használják, hogy a panel speciálisan kiválasztott anyagában lévő elektronokat elmozduljanak, amikor fotonok (fényhullámok) érik őket. Az elektronok mozgását közismertebb nevén elektromosság, tehát energia keletkezik! Ha többet szeretne megtudni a napelemek működéséről, kövesse ezt a linket: A napenergia-termelés és -átadás alapvető lépései


A napelemek gyártásának legköltséghatékonyabb módja, különösen otthoni körülmények között, ha speciálisan előkészített szilíciumlemezeket használnak napelemek előállításához, és ezeket a cellákat kombinálva panelt állítanak elő. Bár ez az anyag nem a leghatékonyabb anyag az áramtermeléshez, mint a napelemek. A földkéregben található szilícium bősége jelentősen csökkenti ennek az elemnek a napelemekben való felhasználásának költségeit a hatékonyabb napelemekhez képest. A költség és a hatékonyság közötti jó egyensúly oda vezetett, hogy ezeket a paneleket széles körben használják számos iparágban.


A rugalmas napelemek előnyei


A legtöbb napelemben használt szilícium cellák hátránya a cellák törékenysége. Ez azt jelenti, hogy ha a cellát nagy erők érik vagy meghajlik, akkor valószínűleg összetörik vagy eltörik. Ez az oka annak, hogy a napelemek, mint amilyeneket a ház tetején láthatnak, általában erős tartószerkezettel rendelkeznek, hogy biztosítsák, hogy a cellák ne hajlítsanak meg vagy sérüljenek meg. Ez a tartószerkezet hagyományosan fémötvözetből, például acélból vagy alumíniumötvözetből készül. Ennek eredményeként nagy mennyiségű többletsúly kerül a panelre. Ez korlátozza a panelek felhasználási lehetőségeit, mivel a nehéz paneleket nehezebb szállítani és felszerelni.


Szerencsére van alternatív megoldás a törékenyebb panelekre. A flexibilis napelemek a hagyományos napelemek fejlesztése, amely az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. A flexibilis panelek ellenállóbbak, mint a szerelt társaik, keményfém és törékeny üveg helyett keményebb, törésálló üvegszállal megerősített műanyagba szerelve. A TESUP rugalmas napelemek olyan robusztusak, hogy akár járni is lehet rajtuk! A TESUP rugalmas panelek is sokkal könnyebbek, mint a hagyományos, mindössze 2 kg-os panelek!
Ezekkel az előnyökkel a TESUP rugalmas napelemek nagyon hordozhatóak, és rendezvényekre is elvihetők telefonok vagy elektromos lámpák töltésére! Sőt, a panelek vízszigetelése és sósvízállósága azt jelenti, hogy könnyen felhelyezhetők hajóra vagy akár kisteherautóra is, hogy menet közben is termeljenek áramot! Egy ilyen ígéretes technológia birtokában a TESUP a közelmúltban befektetett a rugalmas napelem-gyártási képességek fejlesztésébe. A vállalat fejleszti a házon belüli gyártást annak biztosítása érdekében, hogy a TESUP kézben tartsa a gyártási folyamat minden lépését, és a TESUP által elérhető legjobb terméket tudja szállítani!
Ez a fejlesztés azt eredményezte, hogy a TESUP bővíteni akarta gyártási bázisát, új helyszínt hozva a TESUP kínálatába, különös tekintettel a napelemek gyártására, lehetővé téve a TESUP számára, hogy magasabb minőségű termékeket kínálhasson TESUP minőségellenőrzéssel a gyártási folyamat során! Az Advanced Market Energy szerint a rugalmas napelemek népszerűsége csak növekedni fog az elkövetkező években, mivel az emberek egyre inkább érdeklődnek a bolygóra és környezetére gyakorolt hatásuk csökkentésében. Győződjön meg róla, hogy a kanyar előtt jár, tekintse meg a TESUP rugalmas napelemeit, és nézze meg, mit gondol.


bottom of page