top of page

TESUP a világrekordok könyvében?

A világrekordok izgalmas üzlet! A világ legnagyobb eredményeit dokumentáló könyvek és folyóiratok közül messze a legnépszerűbb, legrangosabb és legtermékenyebb díjazó testület a Guinness-rekordok könyve. Az 1955-ben indult könyv nagy hatással volt a populáris kultúrára, és megmutatta a világnak, milyen nagyszerű eredményeket értek el abban az évben! Valóban nagy megtiszteltetés és kiváltság lenne ennek a nagyszerű könyvnek a részese lenni. A hazai szélturbina üzletág vezető vállalataként a TESUP úgy döntött, hogy ehhez az alkalomhoz lép! Az idei évet a TESUP jelentkezés a Guinness Rekordok Könyvébe az ön által javasolt kategóriában jelölte meg: Legkeresettebb háztartási szélturbinák!


Megújuló energiatermelési rekordokA TESUP újonnan bejelentett mérföldköve alapján úgy döntött, hogy idén jelentkezik. Mivel világszerte egyre több TESUP-ügyfél használja szélturbináit villamos energia előállítására, a teljes potenciális energiatermelés hamarosan eléri a 219 000 000 kWh éves termelést! Ez a szám egyáltalán nem kicsi, egy átlagos háztartás évi 4500 kWh-t használ fel. Ez azt jelenti, hogy ezek a turbinák összességében potenciálisan elegendő villamos energiát termelnének 48 600


otthon ellátásához! Mindezekkel együtt energiát termelő turbinák jól látható, hogy rengeteg TESUP turbina létezik szerte a világon!
Hogy kicsit bemutassuk a helyzetet, íme néhány példa néhány nagyszerű környezetbarát rekordra, amelyek a Guinness világrekordok könyve honlapján szerepelnek:

A legtöbb fa egy óra alatt elültetve: a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozására irányuló faültetés növekvő népszerűsége miatt ez egy nagyszerű rekord, amely megmutatja az emberek elkötelezettségét a Föld újraerdősítése iránt! Ezt a rekordot a török mezőgazdasági és erdészeti minisztérium tartja, mivel elképesztő 303 150 fát ültettek egyetlen helyre! Ezt Çorum Celilkırıben sikerült elérni 11-én

2019 novemberében, minden bizonnyal sokkal több lesz a terület

kellemes!


Szennyezés, fák és egyéb inspiráló hírek


A műanyagszennyezés világszerte nagy probléma, ami a világ óceánjainak szennyezéséhez, a vadon élő állatok veszélyeztetéséhez, sőt az emberi táplálékforrások szennyezéséhez vezet. Ez a következő rekord azt remélte, hogy ezt részben meg tudja oldani azáltal, hogy 12 óra leforgása alatt összegyűjti a legtöbb műanyag palackot újrahasznosítás céljából! Egyetlen műanyag palack újrahasznosításával elegendő energiát takaríthat meg ahhoz, hogy egy villanykörtét három vagy több órán keresztül tápláljon! Elképesztő tehát, hogy az indiai Bangalore polgárai elképesztő mennyiségű, 33 355,55 kg műanyag palackot gyűjtöttek össze újrahasznosításra!És végül a legnagyobb faölelési eseményre került sor a Koreai Köztársaságban (más néven Dél-Korea) a Koreai Nemzeti Arborétumban Pocheonban, Gyeonggiban. Ezen az eseményen 1200 ember jelent meg az Arborétumban, hogy egyszerűen megöleljenek egy fát! Ez egy nagyon szórakoztató lemez! A TESUP komolyabb rekordot szeretne felállítani, azonban a klíma jelenlegi világméretű fenyegetései mellett a megújulóenergia-ágazat bővítése rendkívül fontos. A megújuló energiával kapcsolatos rekordok elismerése nagyszerű módja annak, hogy a Guinness World Records ösztönözze az érdeklődést és a fejlődést az ágazat iránt!


A TESUP reméli, hogy ez a rekordalkalmazás megmutatja a vállalat elkötelezettségét amellett, hogy a megújuló energia szektor élvonalába tartozik, követendő példa legyen mások számára, és változást hozzon a világban!


bottom of page