top of page

A TESUP ajánlásai a szélturbinák telepítéséhez

A függőleges és vízszintes szélturbinák elhelyezése nagy hatással lehet arra, hogy mennyi energiát termelnek. A szélsebesség nagyon fontos tényező abban, hogy a turbinája milyen gyorsan forog, és ezáltal mennyi energiát termel.


Ha az AtlasX-et egy sima domb vagy lejtős tető csúcsára helyezi, jelentősen megnövelheti az általa termelt teljesítményt. Ahogy a szél közeledik a turbinához, felgyorsul a tető felülete mentén, így a szélturbinája gyorsabban foroghat és több energiát termel. Ez az ideális hely az AtlasX szélturbinának!Ha több AtlasX szélturbinát használnak egymás közelében, azokat úgy kell elhelyezni, hogy a lehető legnagyobb mértékben ne legyenek egymással szemben. A szélturbinából kilépő levegő nagyon turbulens, és nem alkalmas az energiatermelésre.


Kerülje az AtlasX-et egy szikla szélére vagy egy lapostetős épület szélére. A szél megüti a szikla oldalát, és csökkenti az AtlasX szélsebességét, valamint nagy mennyiségű turbulenciát generál, csökkentve a turbina hatékonyságát.

Célja, hogy TESUP szélturbináját a lehető legmagasabban helyezze el, egy épület tetején vagy egy önálló oszlopon nagyszerű! A szélsebesség a talajszinten a leglassabb, így a turbina lehető legmagasabb szintre emelése maximalizálja a szélsebességet és az energiatermelést.


A vízszintes szélturbinát nem szabad akadályok (például épületek vagy fák) mögé elhelyezni. Ahol lehetséges, a szélturbinát az akadály magasságának tízszeresére kell elhelyezni az akadálytól, hogy minimalizáljuk az akadály turbulenciájának a turbinára gyakorolt hatását. A turbina oszlopra is felhelyezhető, így az akadály magassága felett van.


.

#megújulóenergia #szélenergia #szélturbinák #szélerőmű #hazaienergia #alternatívenergia

#telepítés #tesup #tiszta jövő #tisztaenergia #elektromos energia #zöldenergia #AtlasX

bottom of page