top of page

TESUP szélturbinák az Athosz-hegyen, az UNESCO világörökségi központban

A távoli görög szigeten fekvő Athosz-hegy a világ egyik legkülönlegesebb helye. A mintegy 20 kolostornak otthont adó sziget az UNESCO Világörökség része, amely megőrizte vallási hagyományait és agrárépítészetét. A sziget 1054 óta ortodox spirituális központ, és évszázadok óta tilos a nők és a gyermekek látogatása, így biztosítva, hogy a sziget egyedülálló életmódja megmaradjon.


A TESUP szélturbinái megújuló energiaforrásokat biztosítanak egy ilyen egyedülálló és távoli helyen, bizonyítva, hogy a fenntartható energia nemcsak lehetséges, hanem szükséges is bolygónk jövője szempontjából. Büszkék vagyunk arra, hogy szélturbináink egy ilyen történelmi jelentőségű helyen működnek.Az Athosz-félszigetet a bizánci korszak óta autonóm szerzetesi köztársaságként tartják számon, és az évszázadok során az ortodox kereszténység egyik központja maradt. Ennek eredményeként a sziget megőrizte hagyományos életmódját, és a világ legrégebbi és legkülönlegesebb kolostorainak ad otthont.


Az Athosz-hegy ma is a vallási hagyományok és a kulturális örökség szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, akik azért jönnek, hogy megtapasztalják ennek az egyedülálló helynek a szépségét és spiritualitását.

A fenntartható energia iránti elkötelezettségünk a világ legelszigeteltebb részein való jelenlétünkben is megmutatkozik, és világszerte élen járunk a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos megoldások biztosításában.


A TESUP szélturbinák működése az Athos-hegyen kiváló példa arra, hogy a fenntartható energiamegoldások hogyan segíthetnek megőrizni a múlt hagyományait, miközben a jövőbe tekintve is segíthetnek. Ahogy a TESUP tovább bővíti hatókörét a megújuló energiamegoldások nyújtásában az ügyfelek számára világszerte, továbbra is felkaroljuk a legkülönlegesebb és legtávolabbi helyszíneket is.


bottom of page