top of page

A COVID-19 hatása a megújuló energiára

A világjárvány nemcsak a mindennapi élet számos területére volt nagy hatással, hanem számos iparág működésére is. Sok más ágazathoz hasonlóan a megújuló energia területén is változások történtek a járvány során.

A világjárvány előtti, megújuló energiaforrások felemelkedése mellett minden évben számos új létesítmény nyílt meg szerte a világon. A környezetbarát politikák és termékek támogatásának globális növekedése miatt számos ország és fogyasztó fektetett be a megújuló energiákba.Sajnos a járvány megfékezte a megújuló energia eme emelkedő tendenciáját. Sok vállalkozónak és gyárnak le kellett állítania a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projekteket a társadalmi távolságtartási intézkedések miatt. Azzal párosulva, hogy a befektetők vonakodtak pénzt költeni a világjárvány okozta recesszióban és sok más tényező miatt, ezeknek a projekteknek a haladása lelassult.

Azért ez nem mind rossz hír! Ahogy az országok megkezdték a korlátozások enyhítését, a dolgok egy kicsit a megszokott állapotuk felé haladhatnak, és a megújuló energiaipar nem mutatja a lassulás jeleit. Sok ország új, kormány által finanszírozott projekteket vezet be, hogy elősegítse gazdaságuk fellendítését, és ezek közül a projektek közül sok a megújuló energia áll a középpontban. A megújuló energiaágazatba történő megnövekedett beruházások révén a zöld villamos energia sokkal nagyobb kapacitást fog elérni az egész bolygón, ami segít csökkenteni a káros szén- és gázerőművek számát.

Rövid távon tehát – sok iparághoz hasonlóan – a megújuló energiaforrások is szenvedtek a COVID-19 világjárvány következtében. Azonban lehetnek rejtett, hosszabb távú előnyök az iparág számára. Csak várnunk kell és meglátjuk!MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page