top of page

A James Webb teleszkóp és az infravörös technológia a megújuló energiában.

A James Webb Űrteleszkóp (JWST) a közelmúltban indult útjára, sokéves fejlesztés és 1996-tól kezdődő újratervezés csúcspontjaként. Ez a távcső a nagy befolyású Hubble Űrteleszkóp utódja, amely 1990-es indulása óta áll szolgálatban.


Az új JWST sokkal több képességgel rendelkezik, mint a Hubble teleszkóp, amely főleg a fejlett infravörös érzékelési technológiára támaszkodik, hogy adatokat gyűjtsön az univerzum távoli sarkairól!


Bár az űrteleszkópnak kevés befolyása van a megújuló energia technológiára itt a Földön, a Föld körül keringő műholdakon használt hasonló szenzorok nagy segítséget jelenthetnek az időjárási minták és a szélsebesség előrejelzésében, amelyek nagy segítséget jelentenek a megújuló energiatermelési ágazatokban.


Általában a meteorológusok (az időjárást előrejelző szakemberek) napközben hozzáférhetnek a Föld látható, felhőtakarós képeihez, amelyek felhasználhatók az időjárási minták előrejelzésére.


Azonban az éjszaka folyamán a Föld és időjárási mintái már nem láthatók, így a meteorológusok sötétben maradnak (szó szerint!). Itt jönnek be az infravörös (IR) műholdak! Kiválóan képesek észlelni a dolgokat a sötétben, mivel a tárgyak hőkibocsátásán alapulnak.


Ez azt is jelenti, hogy az infravörös képek megkülönböztetik a meleg és hideg területeket és a felhőket, ami nagyon hasznos tulajdonság az időjárás előrejelzéséhez!


A pontosabb időjárás-előrejelzések kiválóan alkalmasak a szélturbinák teljesítményének és ezáltal az általuk termelt teljesítmény előrejelzésére. Nagyon hasznos, hogy segítsen az országoknak megfelelően kiegyensúlyozni tápegységeiket!


MA Ft 140,000 KEDVEZMÉNY

bottom of page