top of page

A szélenergiában előállított átlag 11094 MW

A közelmúltban Brazília újabb rekordot ért el a megújuló energia terén. Az Országos Villamosenergia-irányító (ONS) július 21-én a szélenergiában megtermelt átlagosan 11094 MW-os, soha nem látott teljesítményt azonosította, amely érték az északkeleti régió szinte teljes keresletét képes kielégíteni. A rekord azonban nem áll meg itt: július 19-én a napenergia pillanatnyi előállítása elérte a 2211 MW-ot, ami elegendő a régió keresletének 20 százalékának kielégítésére.

A legfrissebb adatok nemcsak az északkeleti régióban, hanem országszerte is erősítik a tendenciát és a megújuló energiatermelési kapacitást.


Domingos Andreatta, az MME villamosenergia-ügyi titkárhelyettese szerint 2021-ben már több mint 3400 MW üzembe helyezésre került, amely különböző energiaforrásokból származik. A teljes energia 48%-a napenergiának felelt meg, és hozzájárul a jelenlegi brazil panorámához, amely 85%-ban tiszta forrásokból áll a villamosenergia-mátrixban. Domingos szerint is az ország példaértékű a világ előtt, és folyamatosan azon dolgozik, hogy növelje a megújulók arányát, egyre diverzifikálva az energiaforrásokat.Jelenleg a szélenergia az elektromos mátrix 10,7%-át teszi ki, és 2021 végére várhatóan eléri a 11,2%-ot, míg a napenergia 1,9%-ot tesz ki, de az év végéig 2,6%-os kapacitást mutat.

A kis százalék ellenére a fotovoltaikus napenergia csak 2020-ban 66%-kal nőtt, és a következő 10 évben várhatóan 100 milliárd reál feletti beruházások valósulnak meg, ami a 2020-ban várható teljes beruházás közel harmadát teszi ki. a periódus. A növekedési potenciál nem csak az ország termelési körülményeinek köszönhető, hanem azoknak az ösztönzőknek is, amelyeket a kormány adott egyes berendezések importadójának megszüntetésére.És te? Várja a 100%-ban megújuló elektromos mátrixot?


Referenciák:

Government of Brazil. Northeast Region breaks record in wind and solar energy generation. Available at: <https://www.gov.br/pt-br/noticias/energia-minerais-e-combustiveis/2021/07/regiao-nordeste-bate-recorde-na-geracao-de-energia-eolica- e-solar>. Accessed on: 25 Jul. 2021.

bottom of page