top of page

Szélturbina alkatrésze: 3 fázisú generátor

Gondolkozott már azon, hogyan működik a TESUP szélturbinája? Mi történik a metaforikus fekete dobozban, amely a szélturbinája alapja? Nos, reméljük, hogy több szélturbina komponensen keresztül is segítünk ennek megértésében!


Először is megvizsgáljuk, hogy az Atlas 2.0 valójában hogyan termel áramot. Ennek fő eleme a szélturbina aljában elhelyezett 3 fázisú generátor. Amikor a szél turbina lapátjait megnyomja, a szélturbina központi tengelye forog. Ez viszont elforgatja a központi mágnes szerelvényt a generátor közepén. Ezeknek a mágneseknek északi és déli pólusa van, akárcsak a hűtőjén található mágnesnek!

A központi mágnes körül 3 készlet rézhuzaltekercs található. Ahogy a mágnes forog, a mágnes mágneses tere átvágja ezeket a rézhuzalokat, és előre-hátra tolja az elektronokat. Ez váltakozó áramot (AC) hoz létre a vezetékekben, amely a készülékek táplálására használható!


A rézhuzal-tekercsek mindegyike különböző időintervallumban (vagy fázisban) tolja és húzza az elektronokat, így a turbina teljes teljesítménye szép és egyenletes! Ezért 3 kábel érkezik az Atlas 2.0-ból, mindegyik fázishoz egy!


A TESUP termékekben használt 3 fázisú generátorok teljesen tömítettek, így nem okoz gondot a kellemetlen esővíz miatt! Lenyűgöző, hogy a TESUP függőleges szélturbina-generátorainak kis térfogatában egy ilyen erős eszköz elfér


Reméljük, tanult valamit ebből a bejegyzésből, és a szélturbinák már egy kicsit kevésbé rejtélyesek!


#szélturbina #erőmű #megújulóenergia #energia #megújuló #szélenergia #tisztaenergia #Atlas2.0 #elektromos generátor #szebbjövő #elektromosenergia #szélenergia #szél #tisztakörnyezet #villany

bottom of page